sunnuntai 1. syyskuuta 2013

11-11-11! Also: olen hengissä.



Ihanainen Raisa haastoi minut jo viikko sitten, mutta koska olen ollut kiireinen pieni eläin niin en ole oikein ehtinyt blogin puolella muuta tehdä kuin jättää pari häirikkökommenttia luottoblogieni puolelle ja lukea kavereiden päivityksiä. But better late than never, eh?

Tässä suoraan Raisalta kopioidut ohjeet:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Pitää vastata haastajan antamiin 11 kysymykseen
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastettaville


So... Let us begin!
1. Tykkään ihan älyttömästi siitä jos joku lähettää mulle postikortin. Synttärilahjaksikin toivoin lähinnä postikortteja. Aina kun joku kaveri tai tuttu lähtee ulkomaille, pyydän postikorttia.
2. Harrastin lapsena vaikka ja mitä. On tullut käytyä läpi useampi soitin (kannel, nokkahuilu, viulu, poikkihuilu, piano, kitara) ja sitäkin useampi laji (satubaletti, rytminen kilpavoimistelu, ratsastus, sulkapallo, squash, golf, jousiammunta, Han Moo-Do, sambareggae, paritanssi, diskotanssi, streetdance, aerobic, kuntonyrkkeily - muistinkohan mä kaikki? Apua.). Olin vissiin vähän levoton tapaus ihan aikuisiälle asti.
3. Mulla on (ehkä aika tarpeetonkin) tapa "lokeroida" itseäni. Teen sen oikeastaan ihan huomaamattani. Jotenkin mun on helpompaa kuvata tiettyjen termien kautta itseäni ihmisille, mutta ei mulla kyllä mitään yhtä tiettyä "lokeroa" tule mieleen...
4. Olen vaihtanut sukunimeäni kaksi kertaa: ensimmäisen kerran joulukuussa 2006 kun otin äitini tyttönimen ja toisen kerran kesällä 2011 mennessäni naimisiin.
5. Tykkään ihan rutosti jännistä lemmikkinimistä! Mitkään perinteiset Mustit tai Pörrit ei hirveästi innosta, mutta oon aina ihan liekeissä kun kuulen jotain hilpeitä kutsumanimeä. Ekan kerran tajusin tämän kun luin Siiri Nordinilla olevan Kiitos-niminen kissa. Joku kaveri joskus nimesi Pokémoninsa mausteiden mukaan, sekin oli sympaattista! Mulla on ollut mm. marsuja, joiden nimet ovat olleet tyyliin Kiitos, Touko, Pyry ja Tuisku, natalhiiri nimeltä Aslak sekä nyt kissapojat Viski ja Vinyyli.


6. Innostun todella herkästi kaikista uusista ja jännistä asioista. Joskus jopa hurjan vanhoistakin. Haaveilen aina kaikenlaisten harrastusten (roller derby, lindy hop, astangajooga, krav maga...) aloittamisesta mut oon kuitenkin niin nössö etten lopulta uskalla edes mennä tunneille, nyyh.
7. Opettelin tossa yksi kesä Spyrren kanssa tekemään unisieppareita! Vitsit se on vinkeää hommaa. Muutenkin diggaan ihan älyttömästi käsillätekemisestä. En ole mikään lahjakas, mutta jotain perusjuttuja osaan kyllä. Neuloa ja virkata vähän, ommellakin, punoa simppeleitä ystävärannekkeita, väkertää just niitä unisieppareita ja ristipistot, ah, ne on mun suuri intohimo. Pitäiskin käydä ostamassa lisää kanavakangasta ja mustaa lankaa, hmm.
8. Viime aikoina olen onnistunut koukuttamaan itseni Mumford & Sonsin kahteen biisiin: "Hopeless Wanderer" ja "Little Lion Man". NIIN. HYVIÄ. En kestä.
9. Tykkään vähän Die Antwoordin Yolan-dista.
10. Sanon aina kaikille että vihaan yllätyksiä... Kai olen sen verran kontrollifriikki että tahdon aina olla perillä kaikesta mitä ympärilläni tapahtuu ja sit jos sattuukin jotain odottamatonta niin hätäännyn, kun en enää olekaan ajan tasalla ja kontrolloi tilannetta. That being said, postitse tulevat yllätykset on kyllä asia erikseen. Lisäksi mieheni järjesti mulle perjantaina yllätyssynttärit ja alkuhämmennyksen jälkeen se olikin loppujen lopuksi ihan tosi kiva ylläri... Kirjoitan tästä lisää myöhemmin.
11. En ole koskaan pitänyt kirjaa menoistani, mutta olen kyllä useasti miettinyt, että pitäisi kokeilla... Äh, uskallankohan! Vois tämän kuun verran pitää kirjaa ja katsoa että mihin ne vähät tuet mitkä Kelalta heruu oikein menee! Joo! Siihen tähtään! Voi kyllä olla että luovutan kesken kaiken jos kauhistun liikaa siitä mihin rahani oikein lykkään. :I

Ja sitten niitä Raisan kysymyksiä tiskiin!

1. No, miltä nyt tuntuu?
- Ihan hyvältä, kiitos kysymästä! Tätä on ollut aika kiva tehdä, tätä haastetta. Mukavaa touhuamista sunnuntai-illan ratoksi, kiitos haasteesta!
2. Mikä Twin Peaks -hahmo olisit?
- Mun on pakko myöntää mutta en ole koskaan katsonut Twin Peaksia... :I SIISPÄ tein jonkun pikaisen meemin, joka paljasti minulle ketä Twin Peaks -hahmoa muistutan eniten! Kaksi hahmoa sai vastausteni perusteella täydet 100% ja ne ovat Dale Cooper ja Laura Palmer. Millaisia hahmoja ne oikein ovat, kertokaa joku?
3. Kuka teillä siivoaa ja missä tilanteessa?
- Sanoisin, että mun mies imuroi useammin kuin minä. Mutta on myös tilanteita jolloin olen itse tarttunut imuriin, esim. jos on ollut jotain vieraita tulossa. Tiskit menee aika tasan, samaten pyykkäys! Pölyjä pyyhin aina minä, mutta sitäkin teen ihan laittoman harvoin. En kehtaa ees kertoa miten harvoin.
4. Kuka laittaa ruoan?
- Pääasiallisesti minä! Tykkään ruoanlaitosta ihan älyttömästi ja etenkin kasvissyönnin ja veganismin (tänään on muuten vegaanisuuteni kuukausipäivä, jee!) myötä ruoanlaiton ihmeellinen maailma on auennut mulle ihan uusilla tavoin.
5. Kultainen keskitie vai laidasta laitaan?
- Kultainen keskitie. Tai no, siihen tähtään, mutta silti tulee käytyä välillä joidenkin asioiden suhteen vähän pientareen puolella. :I


6. Aikuinen lastenvaatteissa vai lapsi aikuisen?
- Aikuinen lastenvaatteissa. Ilman muuta. Miks mietin heti kaikkia näitä FRUiTS -tyyppejä? Siellä näkyi ainakin joskus aika hurjan paljon yliräikeisiin vaatteisiin sonnustautuneita ihmisiä. Aww, nostalgia.
7. Jos olisi lapsia, tai lapset olisivat "siinä" iässä, määräisitkö kotiintuloaikoja?
- Määräisin. Mullakin oli kotiintuloajat silloin kun olin vielä penska ja vaikka aina niitä kohtaan kiukuttelinkin, niin musta on tärkeää, että lapsille tietyssä iässä asetetaan kotiintuloaikoja ja ennen kaikkea jonkinlaisia sääntöjä. Niin kauan kun asuu vanhempiensa katon alla ja elättinä voi niitä vanhempia myös kunnioittaa. Harmi ettei esim. murkkuikäiset taida ajatella näin. :I
8. Liian tiukka vai hällä väliä?
- Liian tiukka. Oon aika nuiva ja sääntöjä noudattava ihminen toisinaan ihan riesaksi asti, mutta en mä toisaalta vaadi että kaikki olis samanlaisia kuin minä. Hällä väliä -asenne johtaa kumminkin ennenpitkää anarkismiin, ja vaikka se ajatuksena ties miten rappioromanttinen onkin, niin nyt sitä realismia kouraan; ei tulis mistään enää lasta eikä paskaa kyllä silloin! ... vaikka toisaalta, hmm...
9. Pidätkö mustekaloista?
- Ne on kyllä aika jänniä otuksia. En ole koskaan tarkemmin miettinyt asiaa. Kiehtovia!
10. Tunnetko sympatiaa mustekaloja kohtaan?
- Joo, etenkin jos niitä laitetaan pannulle tai pizzan päälle. :c
11. Tiesitkö, ettei mörköjä oikeasti ole olemassa?
- Huh, mulla oli joku aavistus ettei niitä oliskaan, mutta hyvä että varmistui tämäkin asia!


Bonus: Miltä NYT tuntuu?
- Hilpeältä!

Lopuksi vielä kysymyksiä haastettaville!

1. Luetko mainoksia? Mitkä mainokset ovat parhaimpia?
2. Mitä artisteja kuuntelit teini-iässä? Jotain noloa?
3. Päivä jota et unohda koskaan?
4. Tylsä ja aika perus, mutta mitkä kolme asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle? Perustele!
5. Kuinka kauan pystyisit asumaan asuntovaunussa?
6. Mikä on bravuurisi keittiössä?
7. Mitä luulet Päivi Räsäsen yrittävän kieltää seuraavaksi?
8. Mikä on omituisin tapasi?
9. Asia, mistä et luopuisi koskaan?
10. Koska sait kuulla totuuden Joulupukista?
11. Oletko taikauskoinen?

Ja minäpä haastan, tuotanoin, Etelän Harakan, Titan, Iiyan, Nitan ja Maasun! Haa! And while I'm at it, Ihmemaan Martsaakin voisin nakella haasteella ihan vain kiusallani, höhö.

Koska nyt ei pääni tahdo taipua sen kummempaan tältä erää, niin liitänpä loppuun erittäinkin eteerisen keijutyttökuvan (noei) meikäläisen aamunaamasta alkuviikosta. Katsokaa, huulilävistys! Ooh!

5 kommenttia:

  1. HAHAHA. Ihmemaan Martsa :'D paras tänään!

    Eli katsotaan osaanko vastata näihin..

    1.Luen! Rakastan varsinkin tekniikka-mainoksia (kamerat, kännykät, telkkarit yms hommat mihin ei koskaan ole varaa) ja kaikki Timmari-tyyppisistä mainoksista. Mutta koska niitä mainoksia tulee kilokaupalla täällä Ruotsissa kolme kertaa viikossa niin mulla on sellainen hieno - EI MAINOKSIA KIIIIITOS :)))) - lappu ovessa. Koska olen laiska viemään justiinsa paperit kierrätykseen.

    2. Hehehe. Onko pakko vastata? Noo mää tykkäsin tottakai Backstreet Boysista. Olin jopa niiden keikallakin. Ja onhan noita muita.. East 17. Take That.. ehum. Joo jos lopetetaan tähän näin..

    3. Kun frendin pitivät mulle yllätysbileet kun täytin 30. Ja sain Batmankakkua ja pleikkari kolmosen :3 Oli siistii ja itkin. Ja olin muuten ihan perseet myös.

    4. Ottaisin älypuhelimen, vaikka ei verkkoa, niin voi kuunnella spotifyta (koska se vedetään automaattisesti tililtä niin se toimisi - kunnes patteri loppuu) ja voisin pelata hetken vähän pelejä. Ehkä testata jos siellä olisi sitä kenttää.. Ehkä.
    Muuten ottaisin tulitikut, jotta voisin tehdä tulen ja ohiajava auto (mitä vittua?) LAIVA tai lentokone huomaisi mut ja pääsisin veke.
    Komean miehen joka pitäisi seuraa mulle kunnes mut.. meidän löydettäisi..

    5. Olen asunut pari viikkoa asuntovaunussa ja se oli kyllä hilkulla, että selvisin hengissä siitä. Joko minä tai mun kaveri olisi kuollut jos oltais oltu sielä vielä 1 ekstra tunti.

    6. Carbonara! Ja maailman paras mutakakku, jonka reseptiä en annan kenellekkään. Koska olen kusipää :D

    7. Varmaan kahvin. Onko se sitä yrittänyt kieltää? Koska hei, se aiheuttaa riippuvuutta? Jotenkin olen jättänyt kaikki Räsäs-jutut lukematta muutaman vuoden ajan.. Mistäköhän johtuu :P

    8. Olen aika outo monellakin tapaa. Mutta ehkä omituisin tapa on se, että istun alas suihkuun, jos kylpyhuoneessa on amme. Vihaan seistä suihkussa ja haluan ammeen vaan sen takia, että voin istua suihkussa, en siis kylpemiseen. Lisäksi en syö appelsiineja, koska sen kuoriminen kestää mulla noin 3 h. Koska kaikki valkoinen töhnä pitää ottaa pois.

    9) Asia.. siis tarkoitat tavaraa? Vai voiko se olla esim ruoka? En luopuisi ruuasta IKINÄ! koska ruoka on hyvää. Muuten en luopuisi kännykästäni, koska kaverit asuu siinä (fb/instagram/etc) ja kuuntelen musiikkia sillä 24/7. Moderneja ihmisiä kun ollaan...

    10) En itseasiassa muista, olisinkohan ollut 5-6 vee? Mutta olen melkein ihan varma, että heti kun sen sain tietää menin kertomaan siskolle. Aivan salee.

    11) En ole. kai. Joo en ole.

    mainiot kysymykset.. Ja sori jos tuli öpäyt 32435 kirjoitusvirhettä. Hmm mitäs sitä nyt tekisi sitten..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän taisin hirnahdella näille sun vastauksille... :'D Mahtavaa että jaksoit vastata, kiitos!

      Poista
  2. pitääkin käydä tekemässä tämä kun kiireiltäni joudan. kiitos!

    sun kirjoitustapa on (ajattelen tätä usein) jotenkin ihan älyttömän suloinen. ja mukava. mukaansa tempaava. nyt hössötän. anteeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi se olis mukavaa jos jaksaisit tehdä!

      Ja yhy. Kiitos kehuista, vaikken kyllä oikein näekään itse omaa kirjoitustapaani mitenkään erityisen mukaansatempaavana tai suloisena, heh.

      Poista