maanantai 2. tammikuuta 2012

Koska neulominen nyt vaan on niin kivaa.

Tuolla jo aiemmassa postauksessa vilahtikin se sateenkaarilanka ja siitä aloittamani pienimuotoinen projekti, joten tässäpä lopputulos!
En kuollaksenikaan osaa neuloa villasukkia. Ihan tosi. Neulon paljon ja usein, mutta taitoni rajoittuvat lähinnä lapasiin, kaulahuiveihin ja pipoihin. Mutta sit satuin muistamaan tuolla Rajamäellä ollessani ja sateenkaarilankakerän ystävältä saatuani Terhin Hupsistarallaa -blogin ja, hmm, mielenkiintoisen palatossukokeilun ja haa! Päätin kokeilla. En jostain syystä ole koskaan oppinut neulomaan kantapäätä. :I

Melkoisen rumat ilmestyksethän näistä tuli, haha, mutta onpahan sentään jotain tossumaista saatu aikaan. Viski halusi välttämättä toimia kuvausrekvisiittana, mutta se ei millään malttanut pysyä aloillaan. Paitsi just kun olin lopettamassa kuvaamista.

Vois kokeilla joskus uudestaan, tehdä vähän suuremmilla paloilla ja vähemmän, eh, räikeistä väreistä. :'D Lisäksi ajattelin myös testata josko onnistuisin vääntämään joogasukat ja SIT opettelen neulomaan kantapään! Rautalangasta väännettyjä opastuksia otetaan vastaan!

7 kommenttia:

 1. Kivathan nuo on!

  Minäki tykkään neuloa ja neulosin joka päivä, jos vaan aikaa riittäis :) Erittäin rentouttavaa puuhaa!

  Toissa vuonna kysyin äitiltä sukkien neulomiseen ohjetta ja kantapään tekemiseen etenki sain kädestä pitäen neuvot. Ja sukulaisilta olen oppinu sen, että kun vain seuraa ohjetta tarkasti ja tekee, niin oppii.

  Terveisin, palmikoista ja pitsineuleista haaveilelva.

  VastaaPoista
 2. Tiitiäinen, kiitti kovasti kommentista! Muistaakseni olen joskus ala-asteella tai yläasteella neulonut villasukat, mutta jostain syystä koko kantapää on lipsahtanut mielestäni täysin, eikä edes ohjeita seuraamalla tunnu luonnistuvan. Kokeiltu on. :I Olispa edes mummu tai joku täti jolta kysyä, mutku ei! Taidan olla ainoa naispuolinen meidän suvussa joka neuloo, pöh!

  (Palmikot on itseasiassa aika simppeleitä. ;3)

  VastaaPoista
 3. Hienothan noi tossut on!!! hmmm...*tilaa seuraavax jouluksi* :) Kyllä siun Inkeri-Mummikin sukkia neuloi. Äitis on vaan tipahtanut välistä sukkien suhteen ja keskittynyt kangaspuihin enempi.

  Kaunis tilkkupeittokin teillä näkyy olevan. ;)

  VastaaPoista
 4. Äippä, jaa, niinhän se taisi ollakin. Harmi, ettei Inkeri-mummulta voi kysyä neuvoa kantapäiden neulomiseen. :I

  VastaaPoista
 5. Mutta noihan on ihanat noi tossut!
  Ja tiiätkö tuossa viime maanantaina rämmin ulkona Mikan kanssa kun oltiin kahvilla ja huusin ja kiljuin kun lumiräntä seos paiskoi naamaa, mutta olin niin riemuissani, että ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin pää ei jäätynyt, kun mulla oli se sun tekemä pipo! x> ja ne väritkin piristää aina ihmeellisesti.

  VastaaPoista
 6. Kata, haha, kyllä mä itseasiassa olen käyttänyt kovasti noita neulomiani tossuja... Hyi hävettää, ne on niin kamalat. :'D Kiva kuulla kuitenkin että pipo on kelvannut ja ajanut asiansa, eihän se ihan sen värinen ollut kuin mitä toivoit, mutta hyvä jos värit piristää, heh. Vieläkin oottelen kuvaa susta pipo päässä! ;>

  VastaaPoista
 7. Sateenkaarilanka sopii erinomaisen hyvin tuon vaalean kanssa!!

  VastaaPoista