tiistai 31. heinäkuuta 2012

Perhanan punkki.

Kuten jo tuolla aiemmin mainitsinkin niin Viskillä on ollut toisessa korvassaan nyt muutaman päivän ajan aika lailla likaa. Oikeastaan huomasin sen jo viime torstaina. Puhdistin korvan jo silloin, mutta perjantaina se oli jo palannut. Olis pitänyt käydä jo silloin eläinlääkärissä, mutta pöljänä aattelin vain, että EI SE KUMMINKAAN MITÄÄN OO. Lähdimme reissuun Kööpenhaminaan suht hyvillä mielin, vaikka Viskin suttuinen korva vähän stressasikin.

Eilen kotiin palatessamme korva oli pahemmassa kunnossa, vaikka kissanhoitajammekin oli korvia hieman puhdistellut. Minä paniikissa pirauttelin sitten eläinlääkäreitä läpi ja varasin ajan tälle päivälle parinkin tahon kehoituksesta. Korvapunkkia epäilin, sitten ihan vain ahtaita korvakäytäviä, korvatulehdusta ja jopa lämpimästä ja kosteasta ilmasta johtuvaa hiivaa.
Ei se mitään hiivaa ollu, ku korvapunkki! Anoppi lähti kuskaamaan minua ja Viskiä tänään 13:30 eläinlääkärille ja siellä totesivat liki oitis että punkkihan se siellä ja siitä seurannut tulehdus. Onneks ei odotettu paria päivää pitempään tilannetta seuraillen. Oikeassa korvassa oli jo ihan mojova tulehduskin päässyt puhkeamaan, ei ihme jos oli inha olo pojalla.
Rauhoittava piikki vain pakaraan ja toimenpidehuoneeseen korvahuuhteluun. Parisenkymmentä minuuttia myöhemmin sain tokkuraisen kissan takaisin korvat kiiltävinä ja reseptin sekä antibiootille, että kipulääkkeelle. Viliäkään ei unohdettu, seniorikin saa oman osuutensa loishäädöstä. Stronghold 45mg lapaluiden väliin vain saman tien niin avot. Ja pyykki- ja siivouspäiväkin on tiedossa.
Viski ei ihan älyttömästi eläinlääkärivisiittiä arvostanut, mutta parempi näin. Sen verran ravistellut päätään ja kulkenut pää kenossa eilisestä asti että oli jo korkea aikakin painella lääkärin vastaanotolle. Harmittaa etten jo ennen reissua vienyt! Mutta nyt on loisvapaa kisu, onneks!
Näillä mennään. Virbac-puteli oli jo entuudestaan omasta takaa ja eläinlääkärikin näytti sille vihreää valoa, joten jatkossakin sohin sillä molempien kattien korvia. Kipulääkettäkin on nyt sit ihan varoiksi asti, kun ei apteekissa pienempää putelia ollut tarjolla. Onneks on niin eläinrakas anoppi että jaksoi lähteä kuskaamaan ja lainasi rahaakin köyhälle, iso kiitos! Olin jo itkua vääntämässä karvavauvan puolesta, yhy. Onneks on nyt sit kunnossa, ja toivottavasti ei ihan heti uusiudu!

6 kommenttia:

 1. Voi punkit! Mäkin kuulin, että mun Untollani oli ollut sellainen. Kiva, että äiti, jolla mun muruni on hoidossa, jaksaa viedä sitä pihalle mutta noi ötökät on kyllä inhoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkit on perseestä! Tässä on vielä sekin aspekti, ettei edes tiedetä mistä noi on Viskin korvaan pesiytyneet. Meidän katit kun on sisäkissoja, ikinä käyneetkään ulkona! Mut ehkä syntymäkodista asti muhinu tuolla ja odottanu sopivaa hetkeä? En tiedä. :I Onneks on nyt homma hoidossa!

   Poista
 2. On kyllä kummallista, että sisäkissoihinkin punkit eksyy :/ Onneksi kuitenkin ne on hoidettavissa ja kipulääkettäkin kissa sai, ettei joudu kärsimään. Kattirievut.

  Paranemisia mourulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvässä vauhdissa täällä jo ollaan toipumassa. Kipulääkekin takaa sen, ettei korvia kuumottele ja vauhtia riittää niinkin paljon, että vesikipot kyllä ollaan saatu kumoon! Kai se punkki on voinut tulla meidän kenkien tai vaatteiden mukana tai sit parvekkeelta, joskin ell ehdotti että ehkä Viskillä oli jo silloin oireilematon korvapunkki kun se meille tuli... No, sama se, nyt on hoidossa sekin huoli!

   Poista
 3. Korvapunkki on kyllä niin inhottava! Pikillä ja Noella on kummallakin ollut se, Pikillä kun se tuli meille kun se oli saanut olla ulkona ja Noella ties mistä - se ei ikinä selvinnyt siltä tytöltä keneltä se saatiin mutta se oli ainakin hoitanut sen jo sillain pois ettei tarvinnut muuta kuin putsailla. :/

  Mietin tosiaan facessakin että mistä ihmeestä Viski se on saanut kun yleisemmin se tulee kisuille jotkaa saa temmeltää ulkona, mutta eikös teidänkin kisut ole vain sisällä koko ajan? No kuitenkin, paranemisia kummallekin kissamaulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että Pikillä vissiin oli korvapunkki silloin kun se teille tuli. Se tyttö keneltä Viski noudettiin kovasti väitti että pentu oli madotettu jo kerran, mutta en tiedä sitten. Tosin kuulin myös väittämän, että parvekkeeltakin se korvapunkki saattaa tiensä löytää kisujen korvakäytäviin, tai miksei vaikka olisi kulkeutunut kenkien tai vaatteiden mukana... No, tärkeintä on, että se on nyt hoidettu!

   Poista