sunnuntai 25. elokuuta 2013

Paras kirpputori Vaasassa.


Kaikkihan eivät kirpputoreja voi sietää, kun ajatus vaikkapa käytetyistä vaatteista etoo. Mutta vaatteet voi aina pestä ja monesti sattuu osumaan kohdalle ihan uusiakin riepuja, jotka eivät jostain syystä edelliselle omistajalle kelvanneetkaan. Sitä paitsi jos ei kirpputoreista tykkää, niin eihän sinne ole pakko mennä, hehe.

Musta tuntuu että moni pitää kirpparikävijöitä jonkinasteisina hippeinä tai köyhäilijöinä, mutta yllättävän erilaisia ihmisiä kirpputoreilla käy. Itse käyn siellä, koska arvostan sitä, miten meillä on mahdollisuus antaa tavaroille toinen mahdollisuus jonkun toisen omistuksessa sen sijaan, että heitettäis pois ihan käyttökelpoista tavaraa. Plus miksi ostaa uutta kun kirppareilta saattaa löytyä täysin käyttökelpoisia asioita ja vieläpä edulliseen hintaan?

Täällä Vaasassa on muutamiakin kirpputoreja jotka tiedän. Useimmiten tulee käytyä Adam&Ewassa, joka sijaitsee melkein keskustassa, Maasillan ja Lidlin välissä. Siinä tuleekin sit käytyä useimmiten. Toinen hyvä kirppari löytyy Suvilahdesta ja kolmas Sepänkylästä, mutta ne ovat tosiaan sen verran kaukana ettei niihin tule yleensä lähdetyksi. Mutta Adam&Ewa! Ah! Siinäpä vasta kirpputori.


Huono kuva, mutta ei se mitään! Punaisen pakettiauton takana on siis sisäänkäynti (ja siinä vieressä ylemmällä tasolla sisäänkäynti Army Shoppiin, siksi tuo kyltti) ja yleensä sinne kyllä ravaa jengiä sen verran sisään, että massoja seuraamalla löytää perille. Adam&Ewa on auki arkipäivisin klo 12-18 ja viikonloppuisin 11-16 ja paras aika käydä shoppailemassa on ehdottomasti arkisin ennen kello kolmea, mikäli haluaa välttyä pahimmilta ruuhkilta.

Tavaraa löytyy laidasta laitaan. Pöytiä vuokrataan siellä tyypillisesti viikko kerrallaan, joten tavarat vaihtuvat usein, ja sehän on hyvä. Koska Vaasa on ruotsinkielistä seutua on kirppareillakin usein tarjolla runsaasti ruotsinkielisiä kirjoja, mutta monet suomen- ja englanninkieliset teokset on tuolta tarttuneet mukaan meikäläisellekin.


Adam&Ewa on iso kirpputori. Siis todella iso. Se koostuu kahdesta suuresta "huoneesta", jotka molemmat on ahdettu täyteen hyllyjä ja rekkejä. Tilaa käytävillä tyypillisesti on, paitsi jos asiakkaat haluavat välttämättä rehata muassaan lastenrattaita tai ostoskärryjä, silloin tulee kyllä ahdasta. :I Sitä ensimmäisiä kertoja Adam&Ewassa käydessä kuvitteli kiertäneensä koko paikan etuosan läpikahlattuaan, kunnes hoksaakin äkkiä että siellähän on vielä samanmoinen tila takaosassakin rakennusta.


Monesti turhauttaa liian täyteen ahdetut hyllyt (eihän sellaisia nyt edes tee mieli käydä läpi...) tai se, kuinka jengi ei oikein handlaa tuota hinnoittelupolitiikkaa... Mielestäni hyvä nyrkkisääntö on se, että laitat hinnaksi juurikin sen hinnan kuin mitä itse olisit valmis maksamaan. Koska come on... Jos porukka haluaa ostaa kalliita vaatteita niin menevät sitten kauppoihin ostamaan uusina ne samat, vastaavat tuotteet kuin että maksaisivat käytetystä tuotteesta turhankin suuren summan. :I Tosin tämäkin lienee makuasia, minulla ainakin on omat periaatteeni.

Joskus kun ekan kerran kävin Adam&Ewassa mulla taisi mennä sen kiertämiseen puolitoista tuntia... :'D Nykyisin osaa jo välttää ne samat, tutut hyllyt joissa on ollut kuukaudesta toiseen myynnissä samat tavarat ja kierrokseen saattaa mennä kolmesta vartista tuntiin. Tosin senkin jälkeen väsyttää, kyllä se kiljuvien lapsien, käytävillä parveilevien turistien ja lukuisien hyllyjen välissä sompailu tuppaa väsyttämään. Mutta on se silti aina yhtä mukavaa puuhaa!

Eilen tuli siis viimeksi käytyä Adam&Ewassa ja melko tyypilliset ostokset löytyi tälläkin kertaa. Pari hassua dvd:tä, miehelle pari vyötä, läjäpäin kirjoja sekä supernätti termari. Olen oikeasti kaivannut termospulloa, joskin tämäkään yksilö ei taida ihan käyttöön soveltua, mutta no, koristeeksi sitten jos ei muuta. Ja se on niin soma!


Maksoi kokonaisen euron, joten ei hirveää lovea lompakkoon jättänyt.


Pokkareita euron kappale. Kingin "Skeleton Crew" ja "The Mist" englanninkielisinä samojen kansien välissä, Meyerin "Breaking Dawn" (please don't judge me...), Landerin "Käsky" (jonka olen halunnut lukea jo pitkään) sekä muutama mielenkiintoiselta vaikuttava teos. Viime aikoina kun on toi lukeminen meinannut vähän tökkiä niin parhaiten on kyllä uponnut suomalainen hömppäkirjallisuus, mielellään ihmissuhteita käsittelevä. Katsotaan, saanko mitään näistä irti.

Sellainen. Mitäs tykkäätte kirppareista? Onko ihan hirveän turhia paikkoja, käyttekö koskaan, tykkäättekö/vihaatteko jne?

Ninja-edit: Ja paskoja kirppislöytöjähän löytyy tuoltakin... Kaikenlaista ihmiset kuvittelevatkin voivansa myydä pois. Vaikka toisen roska olisikin toisen aarre, niin joku järki käteen nyt hei ihmiset kuitenkin. Paskoille kirppislöydöille on olemassa myös ihan oma blogi, johon pääset tästä. Blogi mainostaa itseään Suomen suosituimpana kirppisblogina, joka "tarjoilee kattauksen siitä, mitä et ostoskoriisi halua". Go check it out!

10 kommenttia:

  1. Tykkään ajatuksesta"Mennään kirppikselle!".Mutta joka kerta kun sitten menen käymään niin tulee vaikia olo, enkä jaksa odottaa että pääsee pois. En tiedä onko tämä joku sisään rakennettu outous minulla, vai yksinkertaisesti siitä johtuvaa, että tämän kaupungin kirpparit ovat tunnetusti ihan HIRVEITÄ. Siis lälestulkoon kaikki kamat kelpaisivat paskoihin kirpislöytöihin. "vanha ja likainen nukenpään vain 2 euroa!!"yääh:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tuokin on sen verran iso kirppari että sinne mahtuu vaikka minkälaista roskaa mitä jengi tosissaan kuvittelee voivansa myydä... Haha, pitäisköhän linkittää tähän loppuun vielä "Paskat kirppislöydöt" -blogi kun se kuitenkin osuu sen verran liki aihepiiriä. ;D

      Poista
  2. Nyt kyllä saisi Adam & Eve maksaa sulle sievoiset rahat kirppiksen hyvästä mainostamisesta!!

    Eilen viimeksi käytiin naapurin kanssa tuossa suht lähellä uudella, hyvällä kirppiksellä. Hyviä löytöjä tein/ tehtiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyh pah, ihan omaksi ilokseni tällaisen naputtelin, ollut jo kauan mielessä!

      Ai siellä on joku uusi hyvä kirpputori lähellä. :0 Voi että, pitäis kyllä saada aikaiseksi tultua Turkuun että voitais yhdessä käydä kiertämässä kirpparit läpi!

      Poista
  3. Hassua! Toissakesänä meidän suomen kiertueella käytiin tuolla. En muista mitä ostettiin, mutta sen muistan että kauan siellä vierähti.

    Muistin lisätä sut tonne haasteeseen http://pinkkisfun.blogspot.fi/2013/08/11-11-11-haaste.html. Niin, että nyt sutkin on haastettu :)

    xoxo,
    Raisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hauska sattuma! Siellä saa kyllä kulumaan ihan älyttömästi aikaa jos oikein tarkkaan syyniin pistää jokaisen hyllyn!

      Ja ooh, kiitos haasteesta, sain vasta nyt vastattua siihen (ja tähän kommenttiin), mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

      Poista
  4. Mmmmmmmmm kirppareita. Niitä on kiva kiertää mutta vielä parempaa se on kaverin kanssa kun voi kattella ja ihmetellä yhdessä kaikkea mitä sieltä löytyy.
    Ite oon löytänyt upeita kirjoja ja leffoja, aina jotain kivaa löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaverin kanssa kirpparikäynnit on kyllä ihan parhaita! Etenkin jos mukana sattuu olemaan joku sellainen kaveri jolla on vähintäänkin yhtä kajahtanut huumorintaju kuin itsellä ja joka bongaa ne kaikista vinkeimmät esineet hyllyiltä. x)

      Poista
  5. Pitää muuten käydä joskus tsekkaamassa noi kirppikset ::) Niin ja teen ton haasteen ihan mielelläni! Mulle ei ookkaan tainnu pitkään aikaan tulla haasteita, kiitos siitä :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti! Adam&Ewa varmaan se paras ja isoin, Suvikirppis Suvilahdessa on vähän siinä ja siinä että kannattaako siellä käyttää aikaansa (aika vähän porukka enää vuokraa hyllyjä sieltä) ja Fyndis on sit vähän matkan päässä, mutta sieltäkin on ihan kelvollista tavaraa tullut löydettyä. Eli siis kannattaa!

      Ja jee, kiva jos kelpas! Aina stressaa että mitenhän jengi tykkää haasteista, heh.

      Poista