torstai 22. elokuuta 2013

Vegaanin brunssi.

I'm on a roll here! Lisää päivitystä pukkaa! Tämän tahdin kun onnistuisin pitämään yllä, niin kyllä sitä kelpaisi. Surkea tosiasia vain sattuu olemaan se, ettei mulla useimmiten ole mitään fiksua kirjoitettavaa tai blogattavaa. Tai ehkä alan runotyttöillä ja kuvata arkeani mitä sykähdyttävimmin sanavalinnoin ja ottaa itsestäni eteerisiä runotyttökuvia! Mitäs siitä tykkäisitte?

Yritin googlettaa pariinkin otteeseen vegaanibrunssia ihan vain huvikseni ja lähinnä tarjottiin linkkejä helsinkiläisten ravintoloiden sivuille, jotka vegaanibrunsseja järjestävät. Tylsää! Eivätkö ihmiset kotonaan koskaan syö brunsseja? Ihan varmasti syövät! Vegaanitkin! Point being, sovittiin ystävättäreni nti H:n kanssa että syötäis brunssia tässä joku päivä. Tänään oli se päivä, ja taisi muuten olla ensimmäinen brunssi elämässäni, jonka nautin. Hirvitti se, kuinka paljon brunsseilla yleensä tuppaa olemaan sapuskaa tarjolla ja mietin sitäkin, että pitäisiköhän sitä sittenkin olla vielä jotain lisää, mutta hyvä ettei ollut. Ruokaa tuntui nytkin olevan ihan liikaa ja sitä jäi yli, mutta hätä ei ole tämän näköinen: eiköhän nuo kaikki tule syötyä ennenpitkää, hehe.

Menuksi valikoitui jotain helppoa ja mukavaa syötävää. Focaccia-tyylistä leipää tomaatilla, valkosipulilla, suolalla ja rosmariinilla maustettuna, kolmea erilaista levitettä (avokado-valkosipuli, hummus, paputahna), hedelmiä, kuskussalaattia, sekä köyhiä ritareita. Vaikka tapani mukaan säheltelinkin kaikkea ja kiirehdin ehkä vähän liikaakin, niin hyvää oli ja aikataulutkaan eivät pettäneet mitenkään erityisen pahasti. Nti H heitti, että olispa hauskaa ottaa tällainen brunssi tavaksi vaikkapa viikonloppuisin. Ja ilman muuta isommalla porukalla!

Mutta no. Antaa kuvien puhua puolestani.


Joskus olisi kyllä mukavaa päästä kokemaan brunssi ihan jossain ravintolassa, mutta ehtiihän sitä. Helsingissä vissiin joku paikka järjestää vegaanista brunssia viikoittain, mutta se taisi olla melkoisen tyyris. Turun Kirjakahvilassa sen sijaan olisi sunnuntaisin tarjolla vegaaninen brunssi edulliseen kuuden euron hintaan, joten jos olet hollilla joskus noihin aikoihin, niin kannattaa käväistä! Turun Kirjakahvila on muutenkin vallan mainio paikka, sitä ilmapiiriä ei vaan voi olla rakastamatta.

Ja sitte ei muuta ku kohti uusia haasteita!

8 kommenttia:

  1. Upeita ruokakuvia!! Oi jospa oisin saanut olla muuukaaanaaa...!
    Herkkuja, herkkuja, hirrrveästi herkkuja on ollut teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti - rauhoitu. :'D Olisit ollut kyllä tervetullut mukaan jos olisit ollut täällä päin!

      Poista
  2. Hei, sellanen kyssäri, että miten hoidat kalsiumi puolen kun noudatat vegaaniruokavaliota?Napsitko purkista vai saatko kaiken kasveista? Olipa ihanan näköinen brunssi teillä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ja kiitos kommentista! Monia soija- ja kauratuotteita rikastetaan usein kalsiumilla, samaten kuten joitain mehujakin, joiden lisäksi kalsiumia saan myös tofusta, soijatuotteista, palkokasveista, pähkinöistä ja siemenistä. Kalsiumhan ei kuitenkaan taida olla se vegaanin päällimmäinen huolenaihe, lisää mielenkiintoista juttua kalsiumista ja veganismista löytyy täältä: http://www.vegaaniliitto.fi/esitteet/Ca.html

      Poista
  3. Kiitos linkistä!Olinkin tuon joskus jo lukenut, mutta unohtanut täysin :)

    VastaaPoista
  4. Uguh, meillä oli töissä brunci perjaintaina ja söin varmaan 4 croissanttia, oli kyllä kivaa.

    Täältä ääni runotyttökuville ja kokeilulle :3c

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runotyttö kuva laitettu, tosin ei se ole niin eteerinen ja runotyttömäinen kuin mitä voisi olla, mutta yritys hyvä kymmenen!

      Mä just kokeilin yksiä vegaanisia tölkkicroissantteja ja... ne oli yllättävän hyviä. :0 Croissantit nammm.

      Poista