perjantai 10. elokuuta 2012

Köpis! part II

Koska oon ihan liekeissä tän blogin kanssa tällä viikolla (for some odd reason) ni jatkanpa Kööpenhamina-reissun raportointia. Hämmästykäätten!

Siitä on kyllä hyvä tovi kun oon viimeks syönyt loisteliaan hotelliaamiaisen. Kieltämättä vähän meni överiksi ekan aamun aamupalat, mutta hyvvää oli: munakasta, sämpyliä, juustoja, hedelmiä, mehuja ja pahaa kahvia. Mut jo alle parin tunnin lepuuttelun ja ruoan sulattelun jälkeen saatiin itsemme koivillemme ja paineltiin kohti Carlsbergin tehdasta/panimoa/museota.
Sen sijaan että kuvaisin taloja, kuvaan roskia maassa ja hekoheko-ikkunatekstejä.
(Hehe, Wienerschnitzel.)
Nautittuamme kaksi pientä mukillista virvoittavan kylmiä (ja ilmaisia!) juomia ja paijattuamme Carlsberg-heppoja saatiin tarpeeksemme koko panimomuseosta ja käveltiin miehen kans kahdestaan keskustaa kohti. Kiinnosti päästä näkeen Nyhavnenin pastellisävyiset talorivit ja Pieni merenneitopatsas! Ja oli ne kyl ehkä parasta antia Köpiksessä, vaikka tuulikin kylmästi ja koitti vähän sadellakin.
Tää ylläoleva ei oo vielä se merenneitopatsas. Mut se oli niin hieno! Joku entinen prinsessa tai kuningatar tai joku. Tykkään patsaista.
Tämä pronssipatsas paljastettiin vuonna 1913 ja sen veisti Edvard Eriksen tilaustyönä Carlsberg-panimon perustajan pojalle, joka oli ihastunut pieneen merenneitoon nähtyään tästä H.C. Andersenin sadusta tehdyn baletin. Kuuleman mukaan Eriksen käytti vaimoaan mallina tätä veistäessään.
Ja oli se kyl hieno. Siellä se kököttää yksikseen Köpiksen satamassa Churchill-puiston laidassa. Ja koska paikalliset on toisinaan idootteja, on tämä patsas joutunut usein vandalismin kohteeksi, esim. päätä on sahattu muutamaan otteeseen poikki ja kättä viety ja 2007 koko patsas oli maalattu punaiseksi. Mikä ihmisiä risoo? Anyhoo, näin siis kertoo Wikipedia.
Kööpenhaminassa ei osata näemmä lukeakaan.

Illemmalla piti sit vielä porukalla painua keskustaan hortoilemaan ja käytiin parissa kuppilassakin istumassa. Oli kyllä jalat aika hellänä ja alaselkä kipeenä koko päivän patikoinnista.

Vikana kokonaisena päivänä eli sunnuntaina päätettiin ottaa iisisti. Kaikki olennainen oli kuitenkin jo nähty, ja päädyttiinkin läheiselle isolle ostarille Fisketorvetille pyörimään.
Se oli ostoskeskus. Iso sellainen. Ja siellä oli akvaario, ooh!
Ostin parit maatuska-aiheiset koristelautaset itselleni tuliaisiksi, sekä alakerran ruokakaupasta energiajuomaa ja suklaata lohdutukseksi kaikesta patikoinnista ja kuukausittaisen mahakipuilun lääkkeeksi. Näin se loppupäivä sit meni.
Noei, käytiin me vielä vähän hutkimassa minigolffia hienoisessa tihkusateessa hotlan takapihalla, mutta ei siinä sit enää kyllä minnekään kauemmas jaksanut lähteä.

Vika päivä oli maanantaina, pakattiin, syötiin aamiainen, suunnattiin junalla keskustaan ja sieltä toisella junalla lentokentälle ja kotiin. Hip hei, koti kultainen ja kisulit punkkeisine korvineen!
Loppuun vielä random otos jättilegoukkelista kälyn kamerasta, koska Tanskahan nyt vain on Legojen luvattu maa.
Legolandiaan sit ens kerralla. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti