torstai 14. helmikuuta 2013

Niin ku tänään on 14. helmikuuta.

Noh. Just kun pääsin sanomasta että pyh pah ihan tyhmä ja turha päivä taas tänäänkin niin enkös sit tietysti halunnut kaikesta huolimatta muistaa puolisoa jotenkin. Joten muistin! Kai se on se itse tekeminen mikä on niin mukavaa ja hauskaa. Siitä tykkään. Ja siitä, jos onnistuu ilahduttaan toista.
Kivasti laitoin vähän kynttilää palamaan ja hain normaalia hintavamman punaviinipullon Alkon hyllystä, aijai. Jotain uutukaista luomuviiniä tuo, ja kyllä oli hyvää!
Mies osti joskus MiniManin jenkkituotehyllystä jotain spesiaaleja limsoja ja vaikka ne ei kovin hyvänmakuisia olleetkaan niin kivat pullot niistä jäi. Pesaisin ja sit kun tänään mietin että mistäs keksisin kynttilänjalat niin ohhoo! Olenpas ovela.

Aiheeseen sopivasti tietysti katsottiin tuossa jo My Bloody Valentine. Siis ihan kamalaa kuraahan se on, mutta splatterit ovat tavallaan niin hurjan sympaattisia leffoja ja olihan siinä sentään Jensen! Ihana mies.

Ja sittenhän mä tietysti askartelin vähän juhlaruokaa! Mitään muuta sapuskaa ei kyllä tartte askarrella yhtä kovasti kuin sushia. Paitsi ehkä kaalikääryleitä. Mutta ne ei musta ollu oikein ystävänpäivän teemaan sopivaa sapuskaa, joten kasvissushirullajuttuja siis tein. Riisi jäi ekaa kertaa koskaan veteläks, mutta ei se onneksi ihan hirveästi makuun vaikuttanut.
Oon innostunut päällystämään riisipalloja jollain hyvällä 'täytteellä', mm. avokaado on superhyvä ja nyt kokeilin kanssa paistettua tofua. Tofu on varmaan kuskuksen ohella yksi mun tämän hetken suosikkiruoka-aineista.

Rulliin pistin täytteeksi toisiin kurkku- ja porkkanatikkuja, sesaminsiemeniä ja wasabia ja toisiin - ja tää ei ole mun kehittämä kombinaatio, joskin aika helkkarin hyvänmakuinen ja toimiva yhdistelmä kyllä - avokaadoa ja Aura-juustoa. :'D Niin älytön yhdistelmä ettei uskois, ja vähän ehkä menee ristiin sen kanssa mitä sushin kuuluisi olla, mutta noh. Maassa maan tavalla! Eikun. Hyvälle maistui silti!

4 kommenttia:

  1. Mulla on semmonen olo että oon kommentoinut tän ennenkin, mutta Jabanyssä oli aivan sairaan hyviä nigireitä joissa olu leveä koko riisin peittävä norilevä ja päällä coleslaw salaattia. Kasvista ja hyvää! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, olet saattanut kyllä mainita. :0 Olispa jännä päästä maistamaan joskus!

      Poista
  2. Voi miten herkulliselta näyttää noi sushit!^^ Harmi kun on vegeversiona pahasti aliarvostettuja.

    Pakko muuten jakaa eräs todella yksinkertainen resepti: koverra tomaateista siemenet sun muut pois ja täytä kokonaisilla manteleilla, soijakastikkeessa ja yrteissä maustetuilla tofukuutioilla sekä murskatuilla cashewpähkinöillä. Sitten vaan uuniin kunnes pähkinät paahtuu kevyesti ja tofu näyttää kypsältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos. Vaikka kuvanlaatu onkin normaalia heikompi...

      Kiitos kovasti reseptistä! Kirjoitan kyllä ehdottomasti ylös, kuulostaa ainakin tosi hyvältä! :0

      Poista