torstai 10. marraskuuta 2011

Kevyttä aamulukemista, kirpparilöytöjä + lukijakilpa!

Tästä tulee nyt kyllä sit niin sekava postaus että ette oo toista samanmoista ennen nähneetkään, hehe. Joskus on vaan kiva räpsiä kuvia ihan tavallisesta arkiaamusta, kirpputorilta tekemistään löydöistä ja hetken mielijohteista. Tätä siis luvassa, jee!
Aamu-Inkeri. Tai oikeastaan kello alkoi olla jo lähempänä yhtätoista, hehe.

Jostain syystä viimeaamut ovat alkaneet mulla superisolla kahvilla ja Sinuhe Egyptiläisellä. Häpeäkseni on pakko myöntää etten ennen tätä ollut aiemmin kajonnutkaan koko opukseen, mutta olen iloinen, että viimein niin tein. Waltari hämmentää mua suuresti, tuo on nimittäin aivan huikea.

Eilen käytiin miehen kanssa MiniManissa ja siellä myytiin piparkakkutaikinaa 0,50e/pkt, joten pitihän sitä sit ostaa, hehe... Puoli pakettia popsittiin ihan vain sellaisenaan, mutta tänään kokeeksi leivoin lopusta ihan pipareita. Halusin testata myös uunin, koska se tuntuu paistavan hirveän epätasaisesti kaiken, mutta levottomasti vahtaamalla kekseistä tuli ihan passeleita, win!


Eilen eksyttiin KELA-käynnin jälkeen myös yhdelle isolle kirpparillekin, josta tuli tehtyä todella muikeita löytöjä naurettavan edullisesti. Nothing makes me as happy as cheap dvd's. <3

Nää ylläolevat oli miehen mieleen, alemmat allekirjoittaneen löytöjä!

Ostettiin myös uusi lamppu keittiöön, koska vanhan kanssa ilmeni jotain ihan käsittämättömiä ongelmia. Vaikka lamppu valokuvausaiheena onkin sinänsä melko tylsä, tässäpä silti kuva siitäkin.

Eikä kirpparikäynnit ole mitään ilman kirjalöytöjä...
Miehelle Slummien Miljonääri, mulle Hunter S. Thompsonin "Fear and Loathing in Las Vegas" englanniksi! Eat, Pray, Love tuli ostettua jo viime viikolla, mutta kuvasinpa senkin nyt samaan syssyyn kun en aiemmin niin tehnyt. Ehdin sen lukaistakin jo, ja vitsit miten mua kismitti sen lukeminen: jo perusoletuksena ajattelin sen olevan jotain nyyhkysoopaa siitä miten joku eukko hakee elämäänsä muutosta ja löytää itsensä ja suuren rakkauden toiselta puolelta maapalloa... mutta kauhukseni samaistuinkin moniin asioihin. The horror! Välillä pisti vihaksi niin paljon, että olisin halunnut heitellä kirjaa pitkin seiniä, mutta siltä kohtalolta opus välttyi. For now.

Ja siis jos jollekulle jäi epäselväksi, niin kyllä, pidin siitä, ja todella hyvä kirjahan se oli. Tai ehkä alan olla jo lähellä täti-ikää että tommoinen hömppähuuhaakirjallisuus uppoaa muhun? Huh.

NIIN, ja sitten siihen lupaamaani lukijakilpaan, haha!

Koska eilen kirpparilta tarttui mukaan Fear and Loathing in Las Vegas englanniksi, mulla on nyt hyllyssä tarpeettomana suomenkielinen pokkari samasta kirjasta. Tämä kyseinen pokkari on ihan iskemätön, en ehtinyt sitä vielä kertaakaan lukaista, joten se lähteekin sitten tämän pienimuotoisen kilpailun voittajalle kotiin palkinnoksi, jee!
Kilpailuun osallistut kommentoimalla tähän merkintään. Tehtävänäsi on vastata näihin kirja-aiheisiin kysymyksiin:

1. Paras lukemasi kirja? Miksi juuri se?
2. Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi?
3. Hirvein lukukokemuksesi?


Mielenkiintoisimmat/hauskimmat/mieleenpainuvimmat vastaukset palkitaan, ja "kilpailuaikaa" on marraskuun loppuun asti. Sen jälkeen valitsen mielivaltaisesti suosikkini, jolle kirjan postitan. Eikös olekin jännää?-) Eli nyt vain kaikki mukaan ja osallistumaan, jee!

6 kommenttia:

 1. 1. Paras lukemani kirjat on ehdoton kolmikko! Tuntematon sotilas. Sinuhe Egyptiläinen ja Anne Frankin päiväkirjat. Luin Tuntemattoman sotilaan 12-vuotiaana, kun halusin varautua 9.lk tulevaan kirjaesitelmään joka kaverillakin oli ja no en sitten koskaan joutunut tekemään sitä, mutta tein 8- arvoisen esitelmän 6.lk ja oisin saanut ysin, jos olisin uskaltanut lukea ääneen, jos oikein muistan tuon luvun. Rakastuin kirjan karuuteen ja siihen, että se on todella tapahtunut. Kirjan päähenkilöt olivat loistavia! Ja koko kirja on vain loistava.

  Sinuhen luin 14 vuotiaana ja se oli myös mun ehdoton suosikki. Yhden rankimman elämän vaiheeni aikana sain siitä iloa. En osaa sanoa oikein muuta.

  Anne Frankin päiväkirjat luin 16 vuotiaana ja meni kylmiä väreitä ja muistaakseni pidättelin jopa itkua kun saavutin vikat sivut. Kait juuri tuossakin kiehtoo se totuus, että se on oikeasti tapahtunut ja että se oli yksi niitä harvoja asioita jotka kosketti yhä mua siihen aikaan.

  2. Jos kirjoittaisin kirjan kertoisin mun elämän tarinan. Sen mistä tulen, kuka olin, ja mikä nyt olen. Kuka jäi jäljelle sen kaiken paskan jälkeen, ja miten selvisin edes siitä hengissä. Tiedät varmaan suurinpiirtein jo mitä tarkoitan.

  3. Romeo.

  En oikeasti pysty vieläkään lukemaan sitä loppuun. Kertoo seksuaalisadistista joka viettelee naiset raiskaa ne ja tappaa. Ja pääpointtina on, että tuo seksuaalisadisti kutsuu itseään Romeoksi, koska saa kaikki naiset rakastumaan itseensä eikä naiset tajua koskaan mikä iski.

  Hyi saatana, oikeasti.

  Oon niin iloinen, kun päivitit taas! :3 olin jo ikävöinyt sua. Mietin pari iltaa laitanko viestiä, mutta en sitten uskaltanutkaan. Onnea uuteen kotiin <3

  VastaaPoista
 2. Ja mun piti eilen vielä sanoa, että noi zombieleffat on ehdoton rakkaus <3 ja mitkä kirjatlöydöt!

  VastaaPoista
 3. 1. Paras lukemasi kirja? Miksi juuri se?
  Vigdis Grimsdottirin Hiljaisuus

  Tämä kirja auttoi minua löytämään ihan uudenlaisen lukijan itsestäni. Tätä ennen olin lukenut enemmän nuorille kirjoitettuja kirjoja, hevosista, koirista, fantasiajutuista. Vigdisin kieli ja tarinankerronta lumosivat minut täysin ja sytyttivät varmasti koko elämän kestävän rakkauden proosaan.

  2. Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi?

  Minusta tuntuu, että kirjoittaisin nuortenromaanin, jossa kieli olisi yhtä tärkeässä asemassa kuin juoni. Tätä tarinaa on suunniteltu, ja se on rakkaustarina, joka alkaa kuolemasta.


  3. Hirvein lukukokemuksesi?
  Italo Calvinon se matkamieskirja. En suostunut lukemaan sitä paria lukua eteenpäin, vaikka monet ystävistäni pitävät sitä yhtenä lempikirjoistaan. Meinasin seota, kun sama tarina alkoi koko ajan alusta.

  VastaaPoista
 4. Mä en tiedä oonko ihan validi osallistumaan kilpaan sijaintini ohella siitä syystä, että olen jo lukenut palkintokirjan. Oli hieno teos, joskin fiiliksiä lisää varmaan myös se, että olin reissussa sitä lukiessani. :)

  Vastailen nyt kuitenkin kysymyksiin, sillä haluan hehkuttaa suosikkikirjojani1 :D

  1. Ehdoton suosikkini on Neil Gaimanin American Gods. Päähenkilö on Gaimanille tyypilliseen tapaan alussa varsinainen nyhverö, joka kasvaa tarinan kuluessa juuri sen verran, että saa lopussa suoritettua pakollisen uroteon. En tiedä, mikä tämän nostaa kyseisen kirjailijan teoslistassa omaksi suosikikseni mutta jostain syystä palaan jumalten pariin aina uudestaan ja uudestaan, vaikka yleensä luen kirjat tasan kerran. Niin ja tämä täytyy ehdottomasti lukea englanniksi! Muuten menee parhaat kielitemppuilut ihan ohi.

  Toinen suosikkini on Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo. Elokuva on ihan kuraa mutta kirjaa lukiessani itkin useaan otteeseen silmät päästäni. Romantiikkahömppää ehkä, mutta laadukasta sellaista!

  2. Tällä hetkellä kirjoittaisin ehdottomasti kirjan tästä vaihtokokemuksestani fiktioon sotkettuna. Olen itse asiassa mietiskellyt varjoblogin pitämistä tai päiväkirjamaisen fiktion naputtelua omaksi ilokseni mutta en ole vielä saanut mitään aikaiseksi. Tuntuu, että faktablogissakin on välillä kova työ. ;)

  3. Hirvein lukukokemus on varmaan Coelhon alkemistin ensimmäinen luku. Pidemmälle en vaan saanut luettua ja kirja jäi kesken. Toinen on ikävä kyllä Tuntematon sotilas. Syynä saattaa olla, että kirja oli pakko lukea lukiossa, mikä oli auktoriteettiongelmaiselle teini-Nooralle iso pala. :D

  VastaaPoista
 5. 1. Paras lukemani kirja.
  Tämä on ihan käsittämättömän vaikea kysymys, joten muunnan sitä hieman itselleni mieluisammaksi ja helpommaksi. Paras tänävuonna lukemani kirja on Sofi Oksasen Puhdistus. Se on musta sinällään harmi, koska persoonana Sofi on joku maailman ärsyttävin, enkä tykännyt sen Stalinin Lehmistä, mutta tuo puhdistus on kauhean hyvä. Pidän siitä havainnollistavasta ja aika naiivista kielenkäytöstä. Aion ostaa tuon kirjan Steffulle, mutta pelottaa hieman, miten kääntäminen saattaa pilata kirjan. Muumipapan muistelmat on muuten ehkä vielä parempi englanniksi kuin ruotsiksi. Hämmentävää.

  2.
  Realistisesti jos joskus kirjoittaisin kirjan, se olisi oletettavasti jotain neuropsykologiaan liittyvää tieteiskirjallisuutta, mutta koska sekin on kauhean epätodennäköistä, koitan haaveilla: Jos kirjoittaisin kaunokirjallisuutta, kirjoittaisin varmaan jonkin synkän psykologisen rakkaustarinan, jossa jokin häiritsevä tai vastenmielinen on kerrottu normaaliksi ja tavalliseksi arjeksi.

  3. Hirvein lukukokemus oli Lokki Joonatan. Joku helvetin lokki, jolla on sisäänrakennettu nopeusmittari. Mä vihaan lokkeja!

  VastaaPoista
 6. 1. Paras lukemasi kirja? Miksi juuri se?
  Mulla ei ole ihan yhtä ainoaa suosikkia. Mutta sanotaan nyt esimerkkinä Torey Haydenin Tiikerin lapsi ja Aavetyttö -kirjat. Vetoaa se, että ne on tositapahtumiin perustuvia, kertoo mielenterveydestä ja sen ongelmista (tulee vissiin joiltain osin samaistuttua, vai?!?) ja kirjoitustyyli on mahtava. Aika karua luettavaa, mutta mut vangitsee totaalisesti. Myön Marya Hornbacher (sekä Wasted että Madness) iskee ja samoista syistä.

  2. Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi?
  Haluasin kirjoittaa omasta elämästäni. Siksi mä varmaan kirjoitan blogiakin. Omasta elämästäni, sen vaikeudesta, ihanuudesta (?) ja kaikista kokemuksista. Omista ajatuksistani ja siitä, kuinka mä selviän niiden kanssa päivät pitkät.

  3. Hirvein lukukokemuksesi?
  Siis öhh. Mä luen paljon. PALJON. Olen kai mä jotain kaameetakin lukenut? En nyt tiedä, oliko sinällään kokemus niin hirveä, mutta ehkä hieman tylsä: Charles Dickensin Little Dorrit. Kolea talo samaiselta herralta olikin sitten parempaa... Mutta Little Dorrit sanotaan näin. Luin kylläkin loppuun asti, mutta hyvin hitaasti.

  VastaaPoista