perjantai 13. tammikuuta 2012

To dance is to live.

Arvatkaa mitä tein tänään.

Kävin salsatunnilla. :0!

Mulla on joku vuosia kestänyt pakkomielle ja intohimo tanssimiseen, ja erityisesti salsaan. Lapsena sain ravata missä milloinkin jokaisen mieliteon perässä, oli satubalettia, rytmistä kilpavoimistelua, paritanssia ja teininä street dancea ja vähän vanhempana vielä samba reggaeta. Mutta salsa... voi salsa. Mä en tiedä mikä siinä on, mutta olen halunnut oppia tanssimaan salsaa jo pitkään. Totta kai kun olen tämmöinen yliarka riemuidiootti ja pelkään liikaa uusia sosiaalisia tilanteita on tanssitunneille lähtö aina ihan superhankalaa, mutta nyt ylitin itseni ja marssin Vaasa-opiston solo salsa -tunnille. Ja voi hitto miten nautin siitä.
Tiedättekö ohjelman "So You Think You Can Dance" (Tanssi jos osaat)? Mä olen sitä hurupääjengiä, joka ihan totta itkee katsoessaan todella lahjakkaita tanssijoita. In fact, mä en ole enää uusimpia tuotantokausia pystynyt edes katsomaan, koska se tuntuu liian pahalta. Mäkin haluan tanssimaan, minä kans, mä haluan oppia ilmaisemaan itseäni kehollani, eläytyä musiikkiin! Joo, ei se tanssi oppitunteja vaadi, mutta jotain lisää se siihen silti tuo.
No joo, onhan toki kyse ihan vain työväenopiston kurssista ja kaiken lisäksi soolosalsaa, mutta... silti. Vaikka kanssakurssilaiset ahdistivatkin (eri-ikäisiä naisia nuoremmasta vanhempaan, osa ystävänsä kanssa liikenteessä, eh...) tuijottamalla uusia naamoja ja varmaan myös omaa epävarmuuttaan siitä, että mitäs nyt pitikään tehdä, niin loppujen lopuksi totesin, ettei se saa olla esteenä. Meidän opettajana oli todella sympaattinen ja energinen kuubatar, joka oli puheidensa mukaan asunut Vaasassa jo 12 vuotta ja viihtyy täällä mainiosti. Rehellisesti hän myös kertoi, ettei ole mikään salsan opettaja itse, käynyt joskus jonkun kurssin, mutta hän tosiaan on siltikin kotoisin Kuubasta, jossa salsaa tanssitaan... noh, paljon. Jokin opettajan energisyydessä ja hilpeydessä ja siinä, kuinka hän painotti, että "fiilistelkää musiikkia!", oli niin tarttuvaa, että siellä sitä sitten meikäläinenkin ketkutti menemään. Nyt vaan odottelen seuraavaa perjantaita, salsamusiikit mp3-soittimessa raikaen. Taidanpa tästä lähtien tiskata luurit korvilla ja askeleita muistellen. ;D

Ei mulla muuta asiaa ollut, oli pakko päästä vouhkaamaan! Nyt nautin yhden siiderin ja pizzan, koska on pizzaperjantai, enkä saa käydä salsatunneilla ellen syö jotain rasvaista ja korkeakalorista, eh. Taustalle pyörimään Les Quatre Cents Coups eli "400 kepposta", näin se perjantai-ilta meillä etenee!

2 kommenttia:

  1. Iloitsen sun kanssa tanssi-harrastuksestasi!

    Etköhän sä vielä puolisostasikin tee salsa-parin itsellesi!! :)

    VastaaPoista
  2. OOO! MÄKIN NIIN HALUAN! Ja toi lause tuosta Osaatko tanssia sarjasta sopisi niin muhun. Mä oon viimeiset pari vuotta halunnut oppia tanssimaan ja ilmaisemaan itseäni keholla ihan hulluna, ja veikkaan, että kun saan itseni vielä parempaan kuntoon pistän itseni jonnekin jazztanssiin, tai salsaan.

    Ja niin yhä kiva kuulla susta. Hurr <3

    VastaaPoista