lauantai 18. toukokuuta 2013

Kesä yllätti, Euroviisut eivät niinkään.

Koskaan ei oo hyvä sää, kun aina on liian kylmä tai tuulee tai sataa tai liikaa lunta tai liian kuuma ja liian kirkas. Kevättä kesti ehkä hyvässä lykyssä juuri ja juuri viikon ja eilen jo kauhistelin melkein +30:n asteen kelejä, huh. Kävin keskustassa asioilla ja podin koko loppupäivän hirveetä huonovointisuutta, kuitenkin nykäisin itselleni heti jonkun auringonpistoksen. Sit kun Vaasassa tuulee aina, niin ei mulla oo mitään sellaista hattuakaan mitä käyttää ettei tuuli veis sitä. Valivali uliuli. Pitäis olla vaan iloinen että luonto alkaa olla jo melkoisen vihreä ja ettei oo polveen asti lunta, puhumattakaan paukkupakkasista. Paras hetkihän kesäpäivinä on ilta, kun aurinko on jo melkein laskenut.

Velipoika nro 1 saapui eilen ilahduttamaan meikäläisiä jälleenkerran olemuksellaan, joten tässähän se on mennyt tämä aika taas istuskellessa ja hengaillessa. Katseltiin taitoluistelukomediaa ja pelailtiin, mikäs sen parempaa. Tänään saatiin aikaiseksi käväistyä kirpparilla haalimassa lisää dvd:itä hyllyjentäytteeksi ja Lidlin jälkeen lähdettiin ex tempore -ajelureissulle. Soittimessa pyöri suomihiphop-kokoelmalevy vuodelta 2001, aurinko paistoi ja auton ilmastointi toimi, oli hyvä fiilis.
Hurautettiin Suomen pisimmälle sillalle eli Raippaluodon riippusillalle ja on se kyllä vaan aika hieno. Ja hemmetin pelottava ilmestys, kaikessa vaikuttavuudessaan. Ei ole Suomessa toista yli kilometrin mittaista siltaa, ei! Ja se kummallakin puolella aukeava meri on jotain ihan uskomatonta...
Sillan toisessa päässä eli Raippaluodon puolella on jonninsortin taukopaikka, kahvilaravintola se on, Berny's, jonne pistettiin auto parkkiin ihan vain siksi hetkeksi, että ehdittiin vähän ihmetellä merta lähempää ja siltaa kokonaisuudessaan. Meri tuoksui huikealta, mutta tuulikin oli sit heti kovempi kun puhalsi suoraan ulapalta, meinas vilu tulla, hehe.
Paluumatkalla Vaasaan mies huomautti, että olin hymyillyt koko matkan ajan, haha, enkä edes tajunnut sitä. Jotenkin oli vain ihan älyttömän hyvä fiilis siinä kahden tärkeän ihmisen keskellä, tunnelma oli just eikä melkein kohdillaan. Suomihiphop-levyltä mieleen jäi parhaiteen Vaasalaisten Kansioiden "Kesäraita" -biisi, ehkä parasta ajelu- ja kesä musiikkia!

Tossa vähän vilkuilin Ruotsi-Suomi -matsia mut luovutin jo heti ekan erän jälkeen kun olohuoneessa oli niin paahtavan kuuma, että pakenin lukemaan viileämpään huoneeseen. Ja KYLLÄ, Euroviisuja tässä vielä odotellaan! Ikäänkuin semisti vahingossa nyt tulee sitten tänäkin vuonna katsottua nuo, kun katteltiin semi-finaaleitakin tässä männäviikolla. Toissapäivänä jatkoon meni onneksi myös se Suomi, mutta myös omat suosikit Malta ja Kreikka, joten ihan mielelläänhän noita katseleekin sit! Ehkä heittäydyn jopa niinkin hurjaksi että korkkaan yhden (1) siiderin.

En tosiaan kaikkia viisu-biisejä ole kuullut, mutta muutama on kyllä noussut ylitse muiden joko hienoudessaan tai karmeudessaan... Let's see.

Omat suosikit:






Ja ne inhokit...




Siis tää Romanian veto vetää mut ihan sanattomaksi..................... Oli pakko laittaa tää semifinaali-veto, koska, noh. Katsokaa ja kuunnelkaa itse. Voitte kuvitella järkytykseni kun Romania pääsi jatkoon, eh... Sitä sitte lisää tänäiltana, can't wait. Bulgaria ja Montenegrohan tosiaan tipahtivat jo pelistä, mutta no, niin no. Mitkä oli teidän inhokit ja suosikit? Entä mikä on teidän, rakkaat lukijani, kanta tästä Suomen viisubiisistä?

Kieltämättä kyllä kiinnostais tietää että millä perusteella joku biisi menestyy ja joku ei, mulla ei ole mitään tolkkua asiasta... Puhumattakaan siitä, että millä periaatteella maiden viisuehdokkaista valitaan se "paras", siis kelaako joku oikeasti että Krista vois ehkä voittaa?-D Noei, onhan tuo ihan tarttuva rallatus, mut... nii. Ehkä mä jätän Euroviisuvouhotuksen tähän nyt. Saas nähdä mitä tapahtuu!

4 kommenttia:

  1. Vaikka hippi-Emmelie viekin Viisut ensi vuodeksi Köpikseen, nähdään kisojen kaunein kumminkin äänestysvaiheessa, kun Saksa kertoo äänensä. :3 Ah, she's so beatiful! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ai Lena? Mutta joo, olihan tuo Tanskan tyttö hieman hipihtävä ja Shakira-henkinen, vaikutti kyllä ihan sympaattiselta, joten eiköhän voitto ihan oikeaan osoitteeseen mennyt!

      Poista
  2. Ääh mä fanitin kans Kreikkaa ja Norjaa ja näinhän se taas meni et joku latku rallatus sitten meni ja voitti.Buu! Hah musta tuo Romanian biisi oli ihan hulvaton :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin sieltä ne omat suosikit kamalan korkealle kohoaa... Mut oli Romanian tekno-Dracula kyllä kieltämättä aika hilpeä ja ennenkaikkea koominen kaikessa karmeudessaan. :D

      Poista