maanantai 31. lokakuuta 2011

Muuttopäivän ja uuden kodin tunnelmia!

Tällaisissa tunnelmissa heräiltiin lauantaina aikaisin aamusta. Mies heräsi jo joskus ennen kuutta kun ei saanut unta, minä torkuin jonnekin kahdeksaan asti ja hörppäsin energiajuomaa herätäkseni, hehe. Vastapäinen talo näytti kivalta, sitä on tullut tiirailtua jo hyvä tovi aina tupakalla käydessä.

Olohuoneessa viimeinen asia pakkaamatta oli tietokone. Pitihän sitä nyt musiikkia viimeistellessä kuunnella! Tommonen japanilaishenkinen lattialla istuskelu olis muutenkin mieleeni, mutta mies sanoi, että voidaan tehdä niin vasta kun imuroin useammin. Pöh.

Tavaramäärä lähes kokonaisuudessaan oli muuttoa edeltävinä päivinä survottu makuuhuoneeseen. Se näytti aika valtavalta määrältä ja jännitettiinkin, että mitenhän saadaan kaikki roina mahdutettua kyytiin...

Muuttoavuksi saatiin toinen veljistäni ja hänen ystävänsä, sekä tietty appiukko, joka huristeli Vaasasta asti meitä jeesaamaan pakettiauton ja peräkärryn voimin. Oltiin ehditty ennen sen saapumista kantaa lähes kaikki tavarat jo etupihalle, joten piti enää vain nakella roina kyytiin ja matkaan päästiin jo joskus 11:15!

Vinyylin kuljettaminen mua eniten huoletti, reppana kun ei ole kovin hyvä matkustaja ja vihaa kuljetuslaatikkoaan... Kun kannettiin tavaroita ulos asunnosta, oltiin ovelasti suljettu kissa vaatekomeroon kuljetuskoppansa kanssa, jotta se saisi rauhassa siellä tutustua koppaan ilman karkaamisriskiä. Ei se loppujen lopuksi ollut koppaa tutkinut, vaan mennyt tyhjään vaatekaappiin makaamaan. Onneksi sain sen kyllä aika helposti kuljetuskoppaan tällä kertaa, viimeksi oli aika tappelun takana, ja vuosin verta useammastakin kohtaa.

Vili ei arvosta. :I Alkumatkan se mourusi surkeana laatikossaan, loppumatkasta se oli niin hiljaa että välillä epäiltiin oliko se enää hengissäkään. Oli onneksi.

Heti kun päästiin Vaasaan, käytiin tietty ensin katsomassa meidän uutta kotia, hehe. Oli tämmönen sika säkissä -tapaus, kun miehen sisko oli käynyt meidän puolesta katsomassa tätä kämppää, mutta voi aaaaa saatiin yllättyä iloisesti! Asunto oli paljon laadukkaampi kuin mitä oltiin odotettu ja pelätty, kyllä nyt kelepaa! Viimeksi tässä asui omistajan tytär, joten tottahan sit oli komeat kuviotapetit olohuoneessa ja makkarissa, aijettä. (Yhdellä seinällä vain tosin, joka seinä olis ollut vähän liikaa, hehe.) Kannettiin tavarat supernopeasti sisään asuntoon ja painettiin kotiovi kiinni 17:16 ja alettiin viinilasillisten kanssa koota huonekaluja ja järjestellä tavaroita paikoilleen.

Vinyyli kyhjötti kopassaan epäilyttävän pitkään, mutta uskalsi illalla lopulta siirtyä sängyn alle turvaan. :I Kyllä se myöhemmin illalla tuli vähän haistelemaan ja katsomaan, mutta aika ujostellen, ja muuten se on pysynyt visusti piilossa, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa.

Nyt kun kaikki tavarat alkaa olla jo suht koht paikoillaan ja järjestyksessä uskalsin ottaa muutaman kuvankin, joten tässäpä tulee:

Näkymää makuuhuoneen ikkunasta. Oikeasti siinä on heti suoraan joku rakennustyömaa, mutta tämmöstä näkyi viistosti vasemmalla, hehe.

Olohuone näyttää toistaiseksi tältä, joskin punaiset verhot vielä uupuvat (kun ne pitäis lyhentää ja oon laiska, meh), sekä tietty sohvapöytä, joka pitäis hankkia jostain.

Keittiö! Meillä on ihan erillinen keittiö jee! Ruokapöytä mahtui sinne ja kaikkea, runsaasti hyllytilaa ja nam. <3 Nyt ollaan opeteltu syömään keittiössä pöydän ääressä eikä sohvalla telkkarin ääressä...


Suosikkipaikkani for now, aaaaaa. ♥ Ostettiin superhalvalla kirjahylly ja kirjoituspöytä yhdeltä vaasalaiselta pariskunnalta ja nyt mulla on oma nurkka makkarissa missä säilyttää valtaosaa kirjoistani, läppäriäni, kirjoituskonetta, kirjepapereita yms. yms. I love it!

Tänään ollaan ehditty käydä kaupassa ja vielä viimeistelty kämppää, jee. Aiemmin päivällä huomattiin että etupihalle oli ilmestynyt roskalava, jolle joku äijä kanniskeli monta kymmentä jätesäkillistä kirjoja, joten kysäisin sit tietty että mitä niille tapahtuu ja olivat menossa kuulemma kaatopaikalle. What! Retuutin miehekkeen mukanani tonkimaan lavaa ja kaikenlaisia aarteita sieltä löytyikin, aijettä... Olivat kuuluneet kuulemma eräälle vanhalle jo edesmenneelle pariskunnalle, joista mies oli ollut tuomari ja nainen opettaja. Runsaasti oli ruotsinkielisiä kirjoja, paljon kirjallisuutta koskien kettuterriereitä ja juutalaisuutta, mutta löysin mä sieltä kaikkia hienouksiakin, kuten esim. George Orwellin "Animal Farm", Sir Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes -kokelman englanniksi, Väinö Linnan Tuntemattoman Sotilaan, Shakespearea englanniksi, Darwinin "The Origin of Species", "Gone With The Wind", pari satukirjaa... Just kun ehdin voivotella että ei ees uus kirjahylly riittänyt kirjoille, sit hain sylikaupalla lisää, pöh. No, ei haittaa, kirjojaaa. ♥

Hehe, vähän kyllä kuumotti tonkia niitä opuksia, kun äijä, joka niitä lavalle kanniskeli kertoi, että pariskunta oli tyyliin kuollut niiden kirjojen pölyisyyteen....................... Noh, ei haittaa, alan tomuttaa ja imuroida kirjojani sit kun niitä on viis kertaa nykyistä enemmän. ♥

2 kommenttia: